Opstapplaatsen

Opstapplaatsen

Onze opstapplaatsen bevinden zich in Nederland, Duitsland en België.

Niet alle opstapplaatsen zijn voor alle reizen beschikbaar. Dit hangt af van de reis en de bestemming.

Op de pagina van de reisbeschrijving staan de beschikbare opstapplaatsen per reis genoemd.

Hieronder zijn de details van de volgende opstapplaatsen terug te vinden;

Amsterdam – Europaboulevard

De gebruikelijke opstapplaats in Amsterdam bij het Stadionplein voor alle touringcars is komen te vervallen vanwege werkzaamheden ten behoeve van een ondergrondse parkeergarage en nieuwe appartementencomplexen.

Als gevolg van deze werkzaamheden is de opstapplaats tijdelijk gewijzigd naar Europaboulevard, P18, schuin tegenover het Shell tankstation nabij de rotonde en bushalte New Herlaer. Bus 62 stopt bij deze halte. De Europaboulevard is gemakkelijk te bereiken vanaf de Ringweg zuid (afrit s109).

Adres
tegenover Europaboulevard 24, 1083 AD Amsterdam

Parkeren
Parkeren is hier niet gratis.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Antwerpen – Hotel Crown Plaza

Het Crown Plaza Hotel ligt aan de zuidkant van Ring van Antwerpen, direct aan de A1 en A12. Vanaf het noorden neem je de snelweg A1. Neem de afslag Antwerpen Zuid, richting Brussel/Mechelen/Boom/Wilrijk, daarna de afslag E19/Wilrijk. Ga rechtsaf de Gerard le Grellelaan in, het hotel ligt nu links.

Adres
Gerard le Grellelaan 10, B-2020 Antwerpen

Parkeren
Gratis. Nabij het hotel zijn meerdere plaatsen waar geparkeerd kan worden.

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

Apeldoorn – nabij McDonalds

De McDonalds ligt vlakbij afslag 20 Apeldoorn Zuid aan de snelweg A1 (Amsterdam-Enschede). Ga vanaf de snelweg richting Apeldoorn (noorden), daarna meteen rechtsaf en aan de rechterkant ligt het restaurant.

Adres
Lange Amerikaweg 72, 7332 BR Apeldoorn

Parkeren
Gratis. Langdurig parkeren bij de McDonalds is niet toegestaan. Tussen het restaurant en de Shell tankstation zijn een aantal parkeerplaatsen. Op enkele meters lopen is een bedrijventerrein. Op vele plekken is hier gratis te parkeren, zeker in het weekend. Let op: enkele parkeerplaatsen zijn ‘eigen terrein’, hier niet parkeren.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Bad Bentheim – grensovergang

Bij de grensovergang Bad Bentheim Autobahn / Oldenzaal Autoweg aan de snelweg A1 / A30 ligt, in de richting van Duitsland, het grote verzorgingsterrein Ratstätte Bentheimer Wald. Deze is via afslag nummer 1 te bereiken. Voor de duidelijkheid: we bedoelen de parkeerplaats aan de zuidkant van de snelweg. Dat is de parkeerplaats voor het verkeer dat richting Duitsland gaat.

Adres
Achterberg 95, 48455 Bad Bentheim

Parkeren
Gratis. Er is een grote gratis parkeerplaats voor auto’s.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Breda – Prinsenbeek NS station

Treinstation Prinsenbeek ligt aan de westkant van Breda. Het is niet het Centraal Station midden in de stad. Het station ligt pal aan de snelweg A16 (Rotterdam-Breda). De opstapplaats is aangeduid als International Bus Stop, ongeveer 100 meter ten zuiden van het NS Station. Neem afslag 17 Breda-Noord en ga richting Breda (het oosten). Na 450 meter linksaf, de Westenhagelaan op. Na ongeveer 550 meter linksaf de borden volgen naar de busparkeerplaats.

Adres
Hoge Mosten, 4822 NH Breda

Parkeren
Gratis. Volg bovenstaande route naar de busparkeerplaats. Bij de busparkeerplaats is een redelijk grote gratis parkeerplaats voor auto’s.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Brussel – Koning Boudewijnstadion / Extra Time Café

Aan de westzijde van Brussel bevindt zich het Koning Boudewijstadion, evenals het Atomium en de beursgebouwen van de Expo. Neem afslag 7A ‘Parking Expo’ van de Brusselse ring A12/E19 of E40. We spreken af bij het Extra Time Café bij het stadion.

Adres
Avenue de Marathon 131, 1020 Laken – Brussel

Parkeren
In de buurt van het stadion zijn verschillende betaalde parkeermogelijkheden.

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

De Meern – La Place/Starbucks

Net ten zuiden van Utrecht en eenvoudig te bereiken met de auto ligt La Place de Meern. Direct aan de snelweg A12 van Den Haag naar Arnhem neem je afslag 15 De Meern. Ga richting Montfoort, Oudewater (zuiden) en direct aan de rechterkant ligt het La Place restaurant en de Starbucks vestiging.

Adres
Meerndijk 59, 3454 HP De Meern

Parkeren
Gratis. Aan de overkant van het restaurant is een grote carpoolparkeerplaats. Bij het restaurant is ook een grote parkeerplaats, daar is een consumptie echter verplicht.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Düsseldorf – Flughafen Bahnhof

Wir sammeln bei die Bushaltestelle beim Düsseldorfer Flughafen Bahnhof an der Ahrenzplatz. Diese Lage ist gut mit die U-, S- und Straßenbahn sowie den Fernzügen der DB erreichbar. Daneben ist auch ein grosser Parkplatz.

Adresse
Ahrensplatz, 40472 Düsseldorf

Parken
Parken kann man in ein Parkhaus in der Nähe vom Bahnhof (hier mehr Info) aber vielleicht auch in das Industriegebiet Südlich der Autobahn.

Öffentliche Verkehrsmittel
www.9292ov.nl
www.db.de

Eindhoven – De Tongelreep

Aan de zuidkant van Eindhoven, vlak bij de snelweg A2/A67, ter hoogte van afslag 33 Waalre, ligt nationaal zwemcentrum de Tongelreep. Met de auto neem je vanaf deze randweg Turnhout/Venlo afrit 33, Waalre/Valkenswaard en volgt daarna ‘Genneper Parken’. Na ongeveer 500 meter ga je bij de eerste verkeerslichten linksaf. Je komt dan vanzelf uit bij de ruime, gratis parkeerplaats.

Adres
Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven

Parkeren
Gratis

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Gent – Afslag Gentbrugge

Aan de zuidkant van de stad loopt de snelweg E17 van Antwerpen naar het zuiden. Dicht bij afslag 10 Gentbrugge hebben we een opstapplaats aan de N9 Brusselsesteenweg. Neem de afslag en ga richting Aalst (zuidoosten). Op tweehonderd meter van de snelweg, net voorbij de spoorlijn, ligt aan de rechterkant een grote parkeerplaats.

Adres
Brusselsesteenweg 515, B-9050 Gent

Parkeren
Gratis. De opstapplaats is op een openbare parkeerplaats. Hier is voldoende ruimte om te parkeren.

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

Kortrijk – XPO

De Kortrijk – XPO ligt aan de snelweg E17 en is te bereiken via afslag 2 (Kortrijk-Zuid of Hoog-Kortrijk). Houd dan XPO aan. Je komt dan snel bij het XPO gebouw aan. De opstapplaats is aan de Doorniksesteenweg, daar bevindt zich een busbaan.

Adres

Doorniksesteenweg 105, B-8500 Kortrijk

Parkeren
Gratis of betaald. Bij XPO kan tegen betaling worden geparkeerd. Gratis mogelijkheden zijn er in de Universiteitslaan, Etienne Sabbelaan en de Sint-Denijseweg.

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

Leiden – nabij McDonalds

Tegenover de nieuwe locatie van de McDonalds vestiging bij de A44/N206 in Leiden ligt een parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Het terrein ligt vlak bij de kruising van de provinciale weg N206 en de A44 bij afslag Leiden (afr.8), tegenover restaurant McDonalds.

Adres
Oude Rhijnhofweg 24, 2342 BH Oegstgeest

Parkeren
Gratis.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Leuven – Ibis Hotel Heverlee

Aan de zuidkant van Leuven, direct aan de snelweg van A3/E40 van Luik naar Brussel bevindt zich een grote parkeerplaats met een Texaco tanktation. Deze locatie is direct via de snelweg te benaderen, maar ook via de N253 Leuven-Korbeek. We spreken af bij de ingang van het Ibis hotel.

Adres
Sint-Jansbergsesteenweg 405, 3001 Heverlee, België

Parkeren
Gratis

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

Nijmegen – Dukenburg NS Station

Het NS station Nijmegen Dukenburg ligt aan de zuidwest kant van de stad, ongeveer 1500 meter van de snelweg A73. Neem op de A73 afslag 1a Wijchen, daarna de N326/Wijchenseweg richting Nijmegen. Na 1 km komt er een rotonde met N324/Van Schuylenburgweg, ga hier rechts en na 240m links het Zwanenveld in.

Onze bussen stoppen bij het busstation.

Adres
Zwanenveld 8402, 6538 TL Nijmegen

Parkeren
Betaald parkeren kan vlakbij, bij de Triavium IJsbaan waar Q-Park 466 plekken ter beschikking heeft. Klik hier voor meer info.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Roermond – Retail Park

Het Retail Park is winkelcentrum direct aan de snelweg A73 (afrit 19). Parkeren is gratis en kan zowel op het terrein als in de ondergrondse parkeergarage. Vanuit Maastricht of Venray neem je de A73 en dan afslag 19 richting Roermond-Centrum. Volg de borden ‘Retail Park’. Vanaf Eindhoven neem je de A2 richting Roermond/Maastricht, afslag 40 richting Roermond. Volg de N280 voor ongeveer 15km richting Roermond en volg de borden ‘Retail Park’. We spreken af op de parkeerplaats van de KFC.

Adres
Schaarbroekerweg 70, 6042 EJ Roermond

Parkeren
Het Retail Park beschikt over meer dan 1200 parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Rosmalen – Fletcher Hotel

Net ten noorden van ’s Hertogenbosch ligt Rosmalen. Direct aan de snelweg A2 ligt het Fletcher Hotel en een McDonalds en daar is onze opstapplaats. Neem hiervoor afslag 20 van de A2.

Adres
Burgemeester Burgerslaan 50, 5245 NH Rosmalen

Parkeren
Gratis. Nabij de McDonalds is een officiële carpoolplek en hier is voldoende plek om te parkeren. Parkeren bij het Fletcher Hotel is tegen betaling.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Rotterdam – Capelse Brug

Metrostation en P+R terrein Capelse Brug zijn gelegen direct aan de snelweg A16, afrit Capelle a/d IJssel.

Adres
Capelsebrugpad 60, 3065 SM Rotterdam

Parkeren
De P+R Capelsebrug heeft 430 parkeerplaatsen en wordt niet bewaakt.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Tiel – Hotel van der Valk

Direct aan de A15 en duidelijk zichtbaar ligt het hotel van der Valk. Neem afslag 33, daarna de N835/Westroijensestraat richting Tiel.  Daarna linksaf de Laan van Westroyen in. We spreken af bij het Tango tankstation.

Adres
Laan van Westroyen 10, 4003 AZ Tiel

Parkeren
Bij het hotel kun je betaald parkeren.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Tilburg – Hotel Ibis

Vlakbij afslag 11 aan de snelweg A58 bevindt zich hotel Ibis. Neem na de afslag de weg N630 naar het noorden en dan, na ongeveer een kilometer, rechts de Doctor Hub. van Doorneweg op. Na weer ongeveer een kilometer bevindt het hotel zich aan de rechterkant.

Adres
Doctor Hub. van Doorneweg 105, 5026 RB Tilburg

Parkeren
Parkeren bij het hotel kost € 7,50 per dag.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Urmond – Hotel Stein

Vlak bij afslag 48 van de A2 bevindt zich het Hotel Stein. Na de afslag op de kruising met de N294/Urmonderbaan richting het westen. Deze weg gaat over in de Nieuwe Postbaan. Ongeveer 300 meter na de scherpe bocht naar het zuiden, rechtsaf de Mauritslaan op. Aan de rechterhand bevindt zich Hotel Stein, daar spreken we af.

Adres
Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond

Parkeren
Gratis parkeren kan in de omgeving. Tenzij je een overnachting boekt, of iets gaat eten of drinken, niet parkeren bij Hotel Stein!

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Utrecht – nabij NS Centraal Station

Verlaat Utrecht Centraal Station aan de zuidoost kant. Loop richting het grote grijze gebouw, dat is het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Houd links aan, steek de tramrails over en loop het Moreelsepark in tot aan de kruising met de Catharijnesingel. Sla rechts af, en loop door op de Catharijnesingel tot net voorbij de kruising met het Sterrenbos, daar staan onze touringcars.

Adres
Catharijnesingel 61, 3511 GJ Utrecht

Parkeren
Er zijn bij het NS Centraal Station verschillende parkeergarages met voldoende plaats. Deze zijn echter erg kostbaar.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl

Veurne – Carpoolplaats

De carpoolplaats ligt vlak bij de afslag 1 aan de snelweg E40/A18. Neem de afslag en ga richting Veurne op de Europalaan. Aan de rechterkant van de weg is een molen die snel gevolgd wordt door een rotonde, hier rechts afslaan richting Nieuwpoort. Na ongeveer 100 meter volgt weer een rotonde. Hier weer rechts af, een doodlopende weg naar de carpoolplaats. De bus kan aan het einde mooi rondje rijden.

Adres
Ieperse Steenweg 112

Parkeren
Gratis.

Openbaar vervoer
www.verkeerscentrum.be

Zwolle – achterzijde NS Station

Aan de achterkant van het NS station is een veelgebruikte busopstapplaats. Deze is eenvoudig te bereiken met de trein en ligt centraal in de stad. Als je met de auto komt geef dan onderstaand adres in je navigatiesysteem in. In de nabijheid zijn twee parkeergarages.

Adres
Lübeckplein 14, 8017 JZ Zwolle

Parkeren
Er zijn twee parkeergarages waar je voor een redelijk tarief de auto langdurig kunt parkeren.

Openbaar vervoer
www.9292ov.nl