Brazilië (2018)

Brazilië 2018

Brazilië 2018

In 2013 was 4Aviation voor het eerst naar Brazilië gereisd voor oefening Cruzex2013. Dit was een groot succes met een grote verscheidenheid aan vliegtuigen uit Midden- en Zuid-Amerikaanse. Vanwege allerlei redenen werd de oefening verschillende keren uitgesteld, maar in 2018 werd de oefening weer op de kalender gezet.

We brachten vijf dagen door op en rond de basis, wat veel kansen bood om de vele verschillende vliegtuigen te fotograferen onder verschillende weersomstandigheden en veel verschillende hoeken.

Meer dan 100 vliegtuigen van de Braziliaanse strijdkrachten en meer dan twee dozijn vliegtuigen van deelnemende andere strijdkrachten waren te zien tijdens deze week.

Op zondagochtend 25 november kwam een groep van negen personen bijeen op Schiphol voor de vlucht naar Natal (Brazilië). In Lissabon hebben we nog eens zes personen opgehaald om deel te nemen aan de tour. Een oude Airbus A340 bracht ons over de Atlantische Oceaan en we landden op Natal International Airport na een soepele vlucht. Er wachtten nog twee gasten op ons op het vliegveld en de laatste twee hadden al ingecheckt in ons hotel aan het strand.

Immigratie en het ophalen van de verhuurbusjes kostte wat tijd, maar we kwamen rond middernacht aan bij het hotel. De sleutels van het hotel waren allemaal voorbereid en terwijl de meerderheid naar bed ging, waagden sommigen de overtocht naar de overkant van de straat naar een lokale bar voor een koud biertje op deze warme lenteavond.