Japan (2018)

Japan 2018

Begin mei 2018 organiseerde 4Aviation opnieuw een Japanse tour. Deze keer combineerden we het grote gebied rondom Tokio (inclusief Komatsu en Nagoya) met een bezoek aan de Vriendschapsdag op MCAS Iwakuni.

De operationele levensduur van de F-4 Phantom loopt in 2020 ten einde bij de Japanse Air Self Defense Force. Daarom hadden we deze korte tour rond het bekende vliegbasis Hyakuri gepland om te genieten van dit prachtige vliegtuig, terwijl het nog steeds in volle operationele dienst is. We hadden deze basis deze week twee keer ingepland om zeker te zijn van de beste resultaten.

Het Amerikaanse marinierskorps organiseerde een Friendship Day op MCAS Iwakuni. Een bezoek daaraan konden we niet voorbij laten gaan als aanvulling op de originele planning. Het was een geweldige week

In de vroege uren van donderdag 3 mei verzamelde een groep van negen Japan / Phantom liefhebbers zich op de luchthaven Amsterdam-Schiphol voor de lange reis naar MCAS Iwakuni. Voor de meesten was dit het eerste bezoek aan Japan. De eerste hop, naar Londen-Heathrow, verliep soepel. Hier zagen we ons vliegtuig voor het volgende stuk met zijn motorkappen open, geen goed teken. Het vliegtuig was net binnengekomen en het grondpersoneel was opgevallen dat het te veel olie gebruikte. Niet iets waar je zonder wilt komen zitten halverwege naar Japan. Een ander vliegtuig werd voorbereid en met een vertraging van vier uur vertrokken we. Niet de beste periode van British Airways, omdat communicatie met de passagiers fijn uit de weg werd gegaan over wat er gaande was. Onze favoriete medewerker op het JAL kantoor in Londen, Antje, was echter van een ander niveau. Ze deed al het mogelijke om ons op de aansluitende vlucht van Tokyo naar Hiroshima te krijgen. Goed werk!