Mexico (2019)

Mexico 2019

FAMEX – Feria Aeroespacial de México

Mexico 2019

Voor de tweede keer ging 4Aviation naar Mexico voor de FAMEX open dagen in Santa Lucia, net ten noorden van Mexico-City. Hoewel de resultaten in 2017 buitengewoon goed waren, had slechts een kleine groep enthousiastelingen voor deze reis geboekt, maar deze vond niettemin plaats. En het was opnieuw zeer succesvol met meer dan 250 militaire en meer dan 300 burgervliegtuigen genoteerd tijdens de reis.

In de middag van zaterdag 20 april kwamen vier mannen bijeen op Schiphol, waarvan er één net vanuit Londen was ingevlogen. KLM presenteerde ons de elegante Boeing 747 Combi PH-BFI. Hoewel het een geweldig vliegtuig was om in te vliegen, toonde het zijn leeftijd. Met bijna dertig jaar op de klok had het entertainmentsysteem meerdere herstarts nodig om iets interessants te bieden op de oude schermen; en de stoelen hadden ook een beetje zachter kunnen zijn. Het was echter een geweldige reis die ons over Groenland, Canada en door centraal de VS bracht. Het was super om Barksdale AFB van boven te bekijken, met bijna 40 B-52’s op de platvormen.

De nadering naar Mexico-Stad was erg interessant met mooie avondzichten op de stad, de douane en het verzamelen van de bagage verliep ook heel soepel. Het verzamelen van de auto’s koste wat tijd, maar gelukkig was onze lokale gids er om ons te helpen. Vervolgens was het op naar het hotel, op een klein stukje rijden van de luchthaven. Omdat het nog een redelijk uur was, waagden we ons in de stad en vonden een geweldig historisch restaurant waar we genoten van onze eerste lokale maaltijd en bijbehorend brouwsel. Toen was het tijd voor een welverdiende nachtrust.