Taiwan (2019)

Taiwan 2019

Tijdens de eerste week van november verkende een kleine groep luchtvaartenthousiasten verschillende luchtmachtbases in Taiwan.

In de ochtend van zaterdag 2 november 2019 kwam een klein gezelschap bijeen op Schiphol voor de reis van een week naar Taiwan. Een deelnemer was net daarvoor uit London aangekomen en een andere ging op eigen gelegenheid naar Taipei vanuit München.

Door een probleempje met de APU van de Airbus 350 van China Airlines vertrokken we helaas een dik uur te laat. Hierdoor kwamen we op zondag 3 november 2019 ook een uur later aan in Taipei en ondanks dat de douaneformaliteiten, oppikken van de bagage en het gehuurde busje heel snel ging kwamen we te laat aan op het dichtbijgelegen fighterveld, Hsinchu. Hier konden we nog net de laatste twee Mirage 2000 van deze zondagmissie(!) vastleggen. Anders waren het er een stuk meer geweest. Later in de week hadden we echter nog een kans.

Nadat we van lokale spotters hadden gehoord dat de activiteiten voor de dag klaar waren zijn we naar het tweede vliegveld van Taipei, Songshan, gereden. Dit is het ‘domestic’ vliegveld van de stad en bovendien de thuisbasis van het Special Transport Squadron dat beschikt over de Beech 1900 en Fokker 50. Op deze zondag vlogen ze niet, maar de hangaar deuren stonden wel wagenwijd open en vanaf het spotterscafé hadden we hierop een heel mooi uitzicht. Hier hebben we even rustig van het uitzicht genoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna reden we even langs een trio gepreserveerde F-5’s en stopten we bij een fraaie Sabre. Daarna volgde een rit van drie uur naar Hualien.