Turkije (2019) Anatolian Phoenix

Turkije 2019

Anatolian Phoenix

Turkije 2019

Sinds de militaire coup in 2016 is er veel veranderd binnen het Turkse leger. De immer populaire spottersdagen tijdens de Anatolian Eagle oefening werden helaas (tijdelijk) stopgezet. 4Aviation heeft echter contact gehouden met het Public Affairs Office van de Turkse luchtmacht in Ankara om te praten over de mogelijkheid voor toekomstige bezoeken. Dit leek een realiteit voor Anatolian Eagle 2018, maar op het allerlaatst ging dit bezoek helaas niet door en moesten we de reis annuleren.

In 2019 probeerden we het opnieuw en we kregen een paar plaatsen toegewezen om Anatolian Phoenix bij te wonen, ook op Konya Airbase. De kleine groep die het bezoek in 2018 moest missen, kreeg de eerste kans om deel te nemen en al snel werden de vijf plaatsen bezet voor een kort bezoek aan Turkije.

Op dinsdag 21 mei ontmoetten vijf deelnemers elkaar rond 11.00 uur op Schiphol. Omdat de toestemming voor het bezoek vrij laat werd ontvangen, was deze tour georganiseerd als ‘alleen-land’, alle deelnemers moesten hun eigen ticket boeken. Maar iedereen had besloten dezelfde Pegasus-vluchten via Istanbul naar Konya te nemen. De vluchten verliepen vlot, net als het ophalen van de bagage en de douane. In Konya namen we een taxi naar ons vertrouwde hotel in het centrum van Konya.

We verfristen ons een beetje en liepen naar het centrum voor een late avondmaaltijd.