USA IV (2019)

USA IV 2019

Een kleine groep bezocht de USA in september 2019 en beleefde twee ongelooflijk mooie weken met enkele vooraf geregelde basisbezoeken op NAF El Centro, March ARB, NAS Fallon, NAS Lemoore, NAS Point Mugu en een flink aantal mooie luchtvaartlocaties tussen deze bases in. Hier ons uitgebreide verslag.

Op maandag 2 september begon deze reis als de meeste eerdere 4Aviation-reizen, op de internationale luchthaven van Amsterdam Schiphol. Zeven van de groep van acht hadden zich verzameld op Schiphol voor het eerste deel van de vlucht met American Airlines naar Philadelphia, met als eindbestemming Los Angeles. American Airlines was nogal schaars met de entertainmentfaciliteiten aan boord van de Boeing 767, maar we hebben de 8 uur durende vlucht overleefd. In Philly hadden we een tussenstop van een paar uur, maar deze tijd werd goed besteed bij de douane, het ophalen van bagage en het opnieuw inleveren daarvan, immigratie en een maaltijd. Omdat de Verenigde Staten een groot land is, hadden we nog vijf uur nodig om de westkust te bereiken.

Omdat alle douanezaken in Philadelphia waren geregeld, hoefden we alleen onze bagage op te halen en onze huurauto’s te vinden. De Thrifty-medewerker leverde uitstekend werk en gaf ons snel twee geweldige auto’s. Hier hebben we ook het achtste lid van onze groep ontmoet. Het laatste deel van de dag werd bestaand aan het rijden naar ons eerste hotel van de reis in de buurt van San Diego.