Fairford (2017)

Fairford 2017

Royal International Air Tattoo

Fairford 2017

De Royal International Air tattoo is een jaarlijks terugkerend evenement dat de luchtvaartliefhebber niet mag missen. Op grond van veel verzoeken hebben we ons busplan grondig bekeken en bijna een dozijn nieuwe opstapplaatsen in Nederland, Duitsland en België toegevoegd. Daarom gingen we met niet minder dan zeven bussen naar RAF Fairford in 2017.

De bijzonderste attracties voor dit jaar zijn te veel om te vermelden, maar we noemen er toch een paar: de USAF Thunderbirds en F-22 demo-team, die speciaal voor de show uit de VS kwamen om de 70-jarig bestaan van de USAF te vieren, twee Oekraïense Su-27s, waarvan één een spannende show gaf, Australische E-7T Wedgetail, Canadese CH-147F Chinook, Midnight Hawks uit Finland, Franse Mirage 2000 duo Couteau Delta, Griekse Phantoms, KC-767 uit Japan, C-130s uit Israël, Jordanië, Pakistan en Qatar en veel, veel meer.

Onze 1-daagse tour begon op vrijdag 14 juli 2017, toen 5 busjes naar Calais stonden. Hun reis naar Fairford had een paar oneffenheden, maar ze waren goed overgekomen en iedereen was zaterdagochtend aanwezig. Helaas speelde het weer op zaterdag niet mee en werden verschillende items van de vliegshow geannuleerd door de lage wolken basis. Desondanks was er nog genoeg te zien en beleven voor een hele leuke dag uit. Na de show vertrokken deze bussen terug naar huis. In die tussentijd waren twee andere bussen weer vanuit Nederland vertrokken voor de twee daagse tour. Zij passeerden elkaar waarschijnlijk op het kanaal.