Rusland II (2017)

Rusland II 2017

ARMY Forum

Rusland II 2017

De verwachtingen waren hooggespannen toen het Internationaal Militair Technisch Forum “ARMY 2017” aangekondigd werd. De editie van 2016 was briljant met veel deelnemende operationele Russische militaire hardware. De 2017 editie werd op bijna dezelfde manier opgezet. Dus het was een “no-brainer” voor 4Aviation om bij deze show aanwezig te willen zijn.

ARMY 2017 is niet alleen een airshow, het is een intense beleving op verschillende locaties rond het nieuw opgerichte, zeer indrukwekkende Patriot Park, waar de Russische industrie en de strijdkrachten hun laatste militaire hardware laten zien. Niet alleen een ‘statische tentoonstelling’, maar de tanks, pantservoertuigen en diverse helikopters demonstreren ook hun verwoestende mogelijkheden op het schietbaan.

Op woensdag 23 augustus verzamelde een grote groep van 25 liefhebbers zich op de luchthaven van Schiphol voor het eerste deel van de vlucht naar Warschau. Grappig detail was dat we op dit eerste stuk samen reisden met de groep voor de Radom-show. In Warschau was er was tijd om even rond te kijken. We zagen en fotografeerden een paar Poolse luchtmacht VIP-helikopters naast de terminal. In Warschau voegden zich ook nog twee andere reizigers bij de groep. Zij hadden een ander vertrekpunt voor de reis. Het tweede deel naar Moskou Sheremetyevo ging ook vlot en daar kwamen we nog twee deelnemers ’tegen’. Het duurde even voordat onze bus arriveerde, maar we waren daarna snel op weg naar ons hotel in het centrum van de stad. ‘s Avonds hielden we een kleine briefing voor degenen die zelf naar Moskou reisden. De totale groepsgrootte was 48 personen.