Spanje (2019)

Spanje 2019

In februari 2019 was 4Aviation welkom op Talavera la Real Air Base om de operaties van de F-5M’s van Ala23 vast te leggen. De gastvrijheid was ongekend, zowel voor de 4Aviation groep als voor de andere bezoekers. Na twee dagen op Talavera konden we ook genieten van de Spaanse gastvrijheid op Moron de la Frontera.

Deze tour zou niet mogelijk geweest zijn zonder de hup van onze grote vriend Koos Heemskerk.

Op zondag 10 februari ontmoetten een groep van 21 enthousiaste luchtvaartenthousiasten elkaar op Schiphol voor de 3 uur durende vlucht naar Malaga. Hier landden we laat in de ochtend, verzamelden nog een paar mensen en gingen toen op zoek naar de huurauto’s, die iets langer duurde dan normaal. Maar we waren op weg om het saaie Noord-Europese klimaat te ontvluchten en de eerste tekenen van de lente in Spanje te omarmen.

We hadden ervoor gekozen om naar Malaga te vliegen omdat we een bezoek hadden gevraagd aan Ala 78 op het nabijgelegen Granada Armilla, maar dit werd helaas niet toegestaan. ‘Helaas’ is in dit geval misschien niet de beste zinssnede, want we hebben alle tour-leden verrast met een verrassingsbezoek op woensdag.

Een lange, maar ontspannen rit bracht ons voorbij het vliegveld van Sevilla, waar we de platformen van Airbus controleerden. Deze waren gevuld met verschillende Franse, Duitse, Spaanse en Turkse A400M’s, evenals verschillende exotische CN235’s en C295’s uit Gabon, Ivoorkust, Mali, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten. In het hotel in Badajoz hebben we nog een aantal deelnemers ontmoet. In totaal namen 38 mensen deel aan deze tour.

De dag werd buiten afgesloten met een lekkere maaltijd en een drankje in een van de lokale restaurants.