Thailand (2018)

Thailand 2018

วันเด็กแห่งชาติ / Wan Dek / National Children’s Day

Thailand 2018

De jaarlijkse kinderdag in Thailand was de belangrijkste reden voor 4Aviation om dit prachtige Aziatische land op de route te zetten als de eerste bestemmingen voor 2018. We organiseerden een reis van een volle week omdat er genoeg te zien en te doen was, en het mooie weer niet ook een lekkere bijkomstigheid was.

Onze tweede tour door Thailand begon op maandagochtend 8 januari 2018 in volle gang. De meerderheid van de groep van tien had hun eigen vluchten naar dit mooie Aziatische land geregeld en zich op zondagavond in het hotel aan de westelijke rand van Bangkok gevestigd.

Deze maandag vertrokken we naar het westen voor ons eerste bezoek aan een operationele Royal Thai Air Force Base, Kamphaeng Saen. Hier mochten we foto’s maken van het bewaard gebleven vliegtuig bij de hoofdpoort, maar kregen geen toegang tot de flightline. We moesten de volgende zaterdag maar terugkomen, op Kinderdag. De zuidelijke landing geeft echter ook een fantastisch uitzicht op de naderende vliegtuigen. We werden getrakteerd op tal van activiteiten met CT/4A en Es, PC-9’s en DA-42’s die veel movements lieten zien.

Na een paar uur trokken we verder westwaarts naar Camp Surasri nabij Kanchanaburi. Dit is de thuisbasis van een kleine leger helikoptereenheid. Er was wat activiteit in de lucht en veel activiteit op de grond. Er was een soort van training aan de gang en het fotograferen van de helikopters was helaas niet mogelijk. Via verschillende Wrecks & Relics (W&R) in het gebied gingen we geleidelijk aan terug naar ons hotel.