Tour – Brazilië – CRUZEX – november 2018 – 4Aviation

Tour - Brazilië

CRUZEX - november 2018

Informatie

De oefening CRUZEX (Exercício Cruzeiro do Sul) in Brazilië is één van de grootste oefeningen die in Zuid-Amerika wordt georganiseerd. De oefening in Natal trekt normaal gesproken verschillende Zuid-Amerikaanse landen als deelnemer. De volgende editie staat gepland voor 12 tot en met 30 november 2018. 4Aviation is van plan om Brazilië weer te bezoeken om de oefening bij te wonen. Het verslag van een eerdere reis naar Brazilië vind je hier.

Tour status

 • Vol

  Voor deze reis kan niet meer worden geboekt.

Routebeschrijving

De hierna genoemde planning is nog een concept.

We vertrekken op zondag 25 november 2018 en komen op zaterdag 1 december 2018 weer terug in Nederland.

De oefening vindt plaats van 18 tot en met 30 november en deelnemende vliegtuigen worden verwacht van Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Frankrijk, Peru, Uruguay en de USA. Er zal geen open dag worden georganiseerd.

Met onze reis hebben we 5 volle dagen (maandag tot en met vrijdag) om de oefening mee te maken. Op één dag zullen we ook naar Recife gaan als daar voldoende tankers te bewonderen zijn.

Vooralsnog kunnen we een bezoek van buiten het hek beloven. Hoe dat eruit ziet kun je hier terugvinden in het verslag van vorig keer.

Ook deze keer zullen er vrij uitgebreide mogelijkheden zijn om op het veld zelf te fotograferen. Hiervoor zijn ‘spotters points’ ingericht. Om deze te kunnen bezoeken moet je geaccrediteerd zijn. Die accreditatie wordt op individuele basis verstrekt. We kunnen hier dus geen toezeggingen in doen. Zodra we de details van de procedure hebben sturen we deze meteen door naar iedereen die heeft geboekt.

Als je mee wilt met onze reis dan moet je dat besluit dus in eerste instantie nemen op basis van ‘foto’s in de landing en vanuit de civiele terminal’.

Reissom

De prijs voor deze reis bedraagt OP AANVRAAG per persoon. Deze prijs omvat:

 • Vlucht van Nederland naar Brazilië
 • Vlucht van Brazilië naar Nederland
 • Hotelaccommodatie (middenklasse hotels, op basis van tweepersoonskamers met 2 bedden en een eigen badkamer)
 • Alle vervoer in Brazilië

Deze reis is ook zonder vliegreis te boeken. In dat geval dien je zelf voor het vervoer naar en van Brazilië zorg te dragen. De kosten voor de reis zonder vliegreis bedragen OP AANVRAAG per persoon. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 200,-.

Niet inbegrepen:

 • individuele reisverzekering
 • entree voor musea of airshows
 • alle maaltijden
 • alle persoonlijke uitgaven

Verslagen van vergelijkbare reizen