Tour – Caen – Daks over Normandy – L-Birds – juni 2019 – 4Aviation

Tour - Caen

Daks over Normandy – L-Birds – juni 2019

Informatie

In juni 2019 wordt de 75e verjaardag van de D-Day invasie herdacht. Hiervoor wordt een aantal evenementen in de UK en Frankrijk georganiseerd. Een van de mooiere evenementen is de Daks over Normandy overtocht van een grote vloot Douglas C-47 / DC-3 toestellen van Duxford (Verenigd Koninkrijk) naar Caen-Carpiquet (Frankrijk). In Frankrijk zullen massale luchtlandingen door parachutisten gedaan worden. Op het moment van updaten (januari 2019) hebben zich al 38 toestellen aangemeld.

In Caen zullen de toestellen voor ook van dichtbij te bekijken zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid om een rondvlucht te maken.

Gelijktijdig met bovenstaande wordt ook L-Birds back to Normandy georganiseerd. Ongeveer 75 authentieke Liason vliegtuigen, zoals de Piper L-4 Grasshopper, Stinson L-5 Sentinel en vele andere unieke exemplaren zullen op Aérodrome de Saint André de l’Eure samen komen.

Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat het zo groots gevierd gaat worden, daarom kan 4Aviation hierbij niet ontbreken en daarom hebben we een mooie busreis samengesteld.

Tour status

  • Vol

    Voor deze reis kan niet meer worden geboekt.

Routebeschrijving

De hierna genoemde planning is nog een concept.

Vooralsnog ziet het plan er zo uit:

  • dinsdag 4 juni 2019: We rijden in de avond vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland en België naar Caen.
  • woensdag 5 juni 2019: Rond het middaguur aankomst op het vliegveld van Caen, zodat we de aankomst en wellicht de drop kunnen zien.
  • donderdag 6 juni 2019: Geen activiteiten op het vliegveld van Caen. We bezoeken meerdere D-Day locaties in de omgeving.
  • vrijdag 7 juni 2019: Bezoek Caen-Carpiquet, het veld is deze dag open voor het publiek.
  • zaterdag 8 juni 2019: Bezoek Aérodrome de Saint André de l’Eure, het veld is deze dag open voor het publiek. Na afloop rijden we alvast een stukje richting Nederland.
  • zondag 9 juni 2019: We rijden het laatste stuk terug naar Nederland.

Op dinsdag vertrekken we vanuit een aantal opstapplaatsen in Nederland en België naar Caen. We rijden de hele nacht door.

Woensdag plannen we rond het middaguur bij het vliegveld Caen-Carpiquet aan te komen, zodat we de aankomst van de grote formatie van Dakota’s kunnen zien. Het veld zelf is niet open voor het publiek op deze dag. De drop (van 250 parachutisten) is gepland tussen 16 en 17 uur, locatie nog bekend te maken. Indien enigszins mogelijk proberen we de drop ook bij te wonen. We rijden na deze lange dag naar ons hotel.

Op donderdag zijn er geen vliegactiviteiten gepland. Daarom willen we aantal historische D-Day locaties in de omgeving bezoeken.

Op vrijdag is het vliegveld open voor het publiek en zullen we vroeg bij de ingang staan. Hier gaan we de hele dag van al het moois genieten. Er bestaat ook de mogelijkheid om een rondvlucht te maken in een Dakota. Laat ons weten als je hierin interesse hebt.

Op zaterdag bezoeken we Aérodrome de Saint André de l’Eure. Op deze dag kunnen de deelnemers van L-Birds back to Normandy bezichtigd worden op het veld. Na afloop rijden we alvast een stukje terug richting Nederland en zullen ergens stoppen voor een overnachting.

Op zondag rijden we het laatste stuk richting Nederland en stoppen bij de verschillende opstapplaatsen van de bus.