Tour – Colombia – F-Air 2017 – juli 2017 – 4Aviation

  Informatie

  De volgende editie van de F-Air in Colombia zal in 2017 plaatsvinden, van 13 tot en met 17 juli. Dit evenement, een combinatie van een beurs en een publieke vliegshow, biedt een mooie gelegenheid om meerdere toestellen van de Colombiaanse luchtmacht te zien en fotograferen. Net als in 2013 en 2015 wil 4Aviation een korte reis organiseren naar dit evenement. Voor deze reis werken we weer samen met Paolo, een Italiaan die sinds een paar jaar in Colombia woont (en al langer vliegtuigreizen organiseert). Kijk ook naar de verslagen van de reizen in 2013 en 2015.

  Tour status

  • Vol

   Voor deze reis kan niet meer worden geboekt.

  Routebeschrijving

  De hierna genoemde planning is nog een concept.

  We vliegen op zondag 9 juli richting Bogota en komen op maandag 17 juli 2017 weer terug in Nederland.

  De planning ziet er, vooralsnog, als volgt uit;

  Na aankomst in Bogota en een overnachting in het Movich hotel (zo goed als óp de luchthaven en ons hotel voor alle nachten in Bogota) en een vroeg ontbijtje gaan we op maandag 10 juli naar Tolemaida. Op dit army-veld staan diverse types van de Colombiaanse landmacht (Mi-17, UH-1 en UH-60). In de buurt van Tolemaida ligt ook het luchtmachtveld Melgar met choppers, waar we in ieder geval kort een kijkje zullen nemen. ’s Avonds overnachten we weer in Bogota.

  Op dinsdag 11 juli gaan we vroeg op pad naar Villavicencio. Op dit veld (niet het militaire veld) staan flink wat maatschappijen met propliners (veelal Dakota’s) en we hebben een tour langs al deze maatschappijen. In 2013 zagen we hier, naast veel fraaie Dakota’s, ook militaire toestellen. Vanaf Villavicencio kunnen we een vlucht maken van een uur met een Dakota van Air Colombia (66 USD, minimaal 20 deelnemers). In de middag gaan we weer terug naar Bogota.

  Woensdag 12 juli staat in het teken van de politie. We bezoeken twee grote locaties van de Police Aviation, onderdeel van de anti-narcotic department van de Colombian Police. We gaan eerst naar Guaymaral in het noorden van de stad. Op dit vliegveld heeft de politie heel veel UH-1’s en Black Hawks in gebruik maar ook veel kleinere toestellen. Vervolgens gaan we naar de Diran (Direccion Nacional Antinarcoticos), op El Dorado Airport. Daar bevinden zich de grotere fixed wing toestellen van de politie (ATR-42, Metro, BT-63, Twin Otter, Dash-8). De overnachting is weer in Bogota.

  Op donderdag 13 juli verhuizen we ’s morgens vroeg (per vliegtuig van Bogota naar Medellin) naar Hotel Movich Las Lomas waar we onze bagage achterlaten en meteen naar F-Air gaan. We bezoeken de show ook op vrijdag 14 juli.

  Op zaterdag 15 juli vliegen we (na een bezoekje aan de show wederom) weer terug naar Bogota. We brengen de nacht dan ook weer in Bogota door. We proberen nog op deze zaterdag een bezoek op Cali te regelen voor de Air Force Academy. Als dat lukt dan vliegen we op zaterdag via Cali naar Bogota (kosten blijven gelijk).

  Op zondag 16 juli gaan we ’s morgens naar Jaime Duque Park waar het nieuwe luchtmachtmuseum is gevestigd. In de middag kunnen we dan op Bogota / El Dorado van buiten spotten tot het tijd is geworden om in te checken voor de terugvlucht.

  Op dit moment zijn de bezoeken nog niet definitief, omdat deze deels afhangen van de namen van de deelnemers. Tijdens eerdere reizen hebben we toestemming gekregen voor de bezoeken die genoemd zijn.

  Reissom

  De prijs voor deze reis bedraagt € 2495,- per persoon. Deze prijs omvat:

  • Vlucht van Nederland naar Colombia
  • Vlucht van Colombia naar Nederland
  • Hotelaccommodatie (middenklasse hotels, op basis van tweepersoonskamers met 2 bedden en een eigen badkamer)
  • Alle vervoer in Colombia (inclusief binnenlandse vluchten)

  Deze reis is ook zonder vliegreis te boeken. In dat geval dien je zelf voor het vervoer naar en van Colombia zorg te dragen. De kosten voor de reis zonder vliegreis bedragen € 1445,- per persoon. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 300,-.

  Niet inbegrepen:

  • individuele reisverzekering
  • entree voor musea of airshows
  • alle maaltijden
  • alle persoonlijke uitgaven