Tour – Colombia – F-Air 2019 – juli 2019 – 4Aviation

Tour - Colombia

F-Air – juli 2019

Informatie

De volgende editie van de F-Air in Colombia zal in 2019 plaatsvinden, van 11 tot en met 14 juli. Dit evenement, een combinatie van een beurs en een publieke vliegshow, biedt een mooie gelegenheid om meerdere toestellen van de Colombiaanse luchtmacht te zien en fotograferen. Net als in 2013, 2015 en 2017 wil 4Aviation een reis organiseren naar dit evenement.

Voor deze reis werken we weer samen met Paolo, een Italiaan die sinds een paar jaar in Colombia woont (en al langer vliegtuigreizen organiseert). Kijk ook naar de verslagen van de reizen in 2013, 2015 en 2017.

Tour status

 • Vol

  Voor deze reis kan niet meer worden geboekt.

Routebeschrijving

We bieden twee opties aan, de hierna genoemde planning is nog een concept.

Optie 1

We vliegen op woensdag 10 juli richting Colombia en komen op woensdag 17 juli 2019 weer terug in Nederland.

Vooralsnog ziet het plan er zo uit:

We plannen een vlucht naar Bogota en daarna meteen verder naar Medellín. Daar overnachten we in een hotel dicht in de buurt van het vliegveld. Donderdag tot en met zaterdag bezoeken we de F-Air show die tijdens voorgaande edities een hele mooie variatie aan Colombiaanse kisten heeft laten zien. Gezien de 100e verjaardag van de Colombiaanse luchtmacht denken we dat er leuke verrassingen gepland staan. De United States Air Force Thunderbirds zijn in ieder geval gepland.

Op zaterdag 13 juli vliegen we naar Bogota en overnachten daar in een hotel dicht in de buurt van het vliegveld.

Op zondag 14 juli bezoeken we het nieuwe luchtmachtmuseum Jaime Duque en nog een paar andere Wrecks & Relics locatie.

Op maandag 15 juli gaan we ons melden bij de politie voor een bezoek aan Guaymaral in het noorden van de stad. Op dit vliegveld heeft de politie heel veel UH-1’s en Black Hawks in gebruik maar ook veel kleinere toestellen. Vervolgens gaan we naar de Diran (Direccion Nacional Antinarcoticos), op El Dorado Airport. Daar bevinden zich de grotere fixed wing toestellen van de politie (ATR-42, Metro, BT-63, Twin Otter, Dash-8). De overnachting is weer in Bogota.

Op dinsdag 16 juli is alweer de laatste dag in Colombia. We gaan heel vroeg op pad naar Villavicencio. Op dit veld (niet het militaire veld) staan flink wat maatschappijen met propliners (veelal Dakota’s) en we hebben een tour langs al deze maatschappijen. Vanaf Villavicencio kunnen we eventueel een vlucht maken van een uur met een Dakota van Air Colombia. De prijs was in 2017 66 USD met minimaal 20 deelnemers. In de middag gaan we weer terug naar Bogota voor de terugreis naar Nederland.

Optie 2

Dit is in principe hetzelfde als optie 1, met een verlenging om op zaterdag 20 juli naar huis te gaan. Tijdens deze dagen hebben we geen luchtvaart gerelateerd programma en alle deelnemers zijn vrij om Bogota op eigen gelegenheid te verkennen. We proberen een mooie plek te vinden om de onafhankelijkheid parade over de stad Bogota te bekijken op zaterdag.

Tijdens dit segment zorgen wij voor de accommodatie. Alle andere kosten (bijvoorbeeld transport) worden gedeeld door de deelnemers.

Bovenstaande bezoeken zijn bevestigd door de autoriteiten en we zijn, zoals altijd, bezig om meer toegang te krijgen.

Reissom

Optie 1

De prijs voor deze reis bedraagt € 2345,- per persoon. Deze prijs omvat:

 • Vlucht van Nederland naar Colombia
 • Vlucht van Colombia naar Nederland
 • Hotelaccommodatie (middenklasse hotels, op basis van tweepersoonskamers met 2 bedden en een eigen badkamer)
 • Alle vervoer in Colombia (inclusief binnenlandse vluchten)
 • € 15,- bijdrage aan GGTO

Deze reis is ook zonder vliegreis te boeken. In dat geval dien je zelf voor het vervoer naar en van Colombia zorg te dragen. De kosten voor de reis zonder vliegreis bedragen € 1610,- per persoon, de binnenlandse vluchten zijn dan wel inbegrepen. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 500,-.

Niet inbegrepen:

 • individuele reisverzekering
 • entree voor musea of airshows
 • alle maaltijden
 • alle persoonlijke uitgaven

Optie 2

De prijs voor deze reis bedraagt € 2465,- per persoon. Deze prijs omvat:

 • Vlucht van Nederland naar Colombia
 • Vlucht van Colombia naar Nederland
 • Hotelaccommodatie (middenklasse hotels, op basis van tweepersoonskamers met 2 bedden en een eigen badkamer)
 • Alle vervoer in Colombia (inclusief binnenlandse vluchten)* behalve van 17-20 juli
 • € 15,- bijdrage aan GGTO

Deze reis is ook zonder vliegreis te boeken. In dat geval dien je zelf voor het vervoer naar en van Colombia zorg te dragen. De kosten voor de reis zonder vliegreis bedragen € 1730,- per persoon, de binnenlandse vluchten zijn dan wel inbegrepen. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 550,-.

Niet inbegrepen:

 • individuele reisverzekering
 • entree voor musea of airshows
 • alle maaltijden
 • alle persoonlijke uitgaven