Tour – Rusland/Zhukovsky – MAKS 2017 – juli 2017 – 4Aviation

Tour - Rusland/Zhukovsky

MAKS 2017 – juli 2017

Informatie

Van 18 tot en met 23 juli 2017 vindt de volgende editie van de grote expositie, MAKS, op Zhukovsky plaats.

Deze International Aviation and Space Salon biedt de gelegenheid om, onder andere, de nieuwste Russische types op de grond en in de lucht te beworderen. Daarnaast heeft Moskou een aantal interessante musea. 4Aviation zal in 2017 wederom een reis organiseren waarbij zowel de show als de musea aan bod zullen komen. Kijk hier voor verslagen van de reizen in 2011, 2013 en 2015.

Tour status

 • Vol

  Voor deze reis kan niet meer worden geboekt.

Routebeschrijving

De hierna genoemde planning is nog een concept.

We vliegen op woensdag 19 juli richting Moskou (waarschijnlijk met een tussenstop) en komen op zondag 23 juli 2017 weer terug in Nederland.

We hebben zeker twee dagen ingepland voor de MAKS show op Zhukovsky. Het idee is om 1 dag het veld op te gaan en de MAKS daadwerkelijk te bezoeken (tijdens een trade-show dag). De andere keer bezoeken we MAKS van buiten en blijven dan aan de zuidkant van het veld. Dit heeft als grote voordeel dat je met de zon in de rug kunt fotograferen. We hebben dit in 2012 met de viering van 100 jaar Russische militaire luchtvaart en tijdens de MAKS reizen van 2013 en 2015 ook gedaan en dat is heel goed bevallen.

De derde dag (vrijdag) willen we in ieder geval een bezoek brengen aan het museum in Monino. In tegenstelling tot eerdere berichten is dit museum nog steeds open en ze geven zelf aan dat het tegen die tijd ook nog gewoon open zou moeten zijn. Verder gaan we proberen voor deze dag een bezoek aan de Moscow Aviation-Repair Plant ROSTO op Chernoye te regelen. Een toezegging hiervan kunnen we op dit moment nog niet geven.

We zijn overigens behoorlijk flexibel als het gaat om wel of niet het veld (Zhukovsky/MAKS) op gaan. Als je liever buiten blijft dan kan dat, wil je meer dan 1 keer het terrein betreden of gebruik maken van de fototribune dan kan dat ook. Wil je derde dag ook naar MAKS (i.p.v. het museum en wellicht Chernoye) dan helpen we daar ook bij.

Daar waar we bij de vorige MAKS reis de publieksdag bewust hebben gemeden (vanwege de drukte), zullen we die dit jaar wel opzoeken. We gaan dus wel op zaterdag naar Zhukovsky, omdat we verwachten dat dat een beter resultaat qua vliegende toestellen oplevert.

Wil je langer of korter naar Moskou dan kan dat. We kunnen een langere reis aanbieden voor € 60,- per persoon/per dag extra. De vliegreis is dan wel inbegrepen, maar op de extra dagen ben je dan wel op jezelf aangewezen wat betreft vervoer, programma, etc.  Voor een dag korter betaal je € 60,- per persoon/per dag minder.

Reissom

De prijs voor deze reis bedraagt € 724,  per persoon. Deze prijs omvat:

 • Vlucht van Nederland naar Rusland
 • Vlucht van Rusland naar Nederland
 • Hotelaccommodatie (middenklasse hotels, op basis van tweepersoonskamers met 2 bedden en een eigen badkamer)
 • Alle vervoer in Rusland

Deze reis is ook zonder vliegreis te boeken. In dat geval dien je zelf voor het vervoer naar en van Rusland zorg te dragen. De kosten voor de reis zonder vliegreis bedragen € 464,- per persoon. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 150,-.

Niet inbegrepen:

 • individuele reisverzekering
 • kosten voor visum (4Aviation levert wel de Visa Support Letter aan)
 • entree voor musea of airshows
 • alle maaltijden
 • alle persoonlijke uitgaven